Дослідження впливу частотно-регульованих електроприводів у складі пропульсивних комплексів на якість електроенергії та електромагнітну сумісність в суднових електроенергетичних системах - Жук Д. О.; Жук О. К.; Козлов М. О.; Zhuk D. O.; Zhuk O. K.; Kozlov M. O. (My University, 2024)
У роботі розглянуто частотно-регульовані електроприводи, та їх вплив на якість електроенергії та електромагнітну сумісність в суднових електроенергетичних системах. Представлені основні шляхи протікання несиметричної складової струмів у системі. Запропоновано та побудовано уточнену MATLAB-модель з урахуванням власних та паразитних параметрів системи для дослідження несиметричної складової струмів. Шляхом порівняння модельного експерименту з експериментальними результатами підтверджено достовірність запропонованої моделі.
Research on the impact of frequency-regulated electric drives in propulsion systems on power quality and electromagnetic compatibility in ship electrical power systems
Жук, Д. О. Дослідження впливу частотно-регульованих електроприводів у складі пропульсивних комплексів на якість електроенергії та електромагнітну сумісність в суднових електроенергетичних системах = Research on the impact of frequency-regulated electric drives in propulsion systems on power quality and electromagnetic compatibility in ship electrical power systems / Д. О. Жук, О. К. Жук, М. О. Козлов // Матеріали ХV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2024. – С. 482–488.
Keywords: якість електроенергії; електромагнітна сумісність; частотнорегульовані електроприводи; несиметричні складові струму; власні та паразитні параметри; MATLAB-модель.; power quality; electromagnetic compatibility; frequency-controlled electric drives; common mode current; inherent and parasitic parameters; MATLAB model.