Розробка дизайну інтер’єру плавучого будинка - Мельник Наталія Олегівна (My University, 2025)
Дипломна робота присвячена розробці дизайну інтер’єру плавучого будинку, мета якого – створити затишний, екологічний та естетичний простір. Центральна ідея проєкту полягає в гармонійному поєднанні ергономічності, практичності, функціональності з використанням сучасних матеріалів. Особливу увагу приділено оформленню приміщення в стилі бохо в поєднанні з мінімалізмом: ретельно підібрані кольори, які не створюють відчуття дискомфорту, та сплановане зонування, дадуть заощадження місця, зручність та комфорт. У процесі роботи враховано специфіку підбору матеріалів, які відповідають вимогам безпеки в умовах життя на воді. Мета курсового проєкту: створити сучасний, з додаванням цікавих ідей, продуманий простір, де функціональність ідеально поєднується з ергономічністю та екологічними принципами. Об’єкт проєктування: плавучий будинок. Методи дослідження: пошук прототипу, порівняння, обміркування, узгодження, планування, візуалізація, узагальнення. Основні завдання: аналіз існуючих плавучих будинків, обрання конкретної моделі, розробка коректного зонування, вибір стилю та кольору, підбір матеріалів відповідних вимогам, обрання обладнання, меблів, декору, розрахунок освітлення та вентиляції. Розроблений проєкт надає ще один варіант створення дизайну для існуючого будинку. У роботі були враховані попередні недоліки та добавлені нестандартні рішення, які актуальні на даний момент. Обсяг роботи: кількість сторінок – 73 , використано ілюстрацій – 38, таблиць – 4, застосовано джерел – 15.
Houseboat interior design development
Мельник, Н. О. Розробка дизайну інтер’єру плавучого будинка = Houseboat interior design development : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / Н. О. Мельник ; наук. кер. Л. М. Струкачова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 74 с.
Keywords: плавучий будинок; дизайн; інтер’єр; бохо; мінімалізм; кольори; безпека; практичність; ергономічність; естетичність; 022 ''Дизайн''; houseboat; design; interior; boho; minimalism; colors; safety; practicality; ergonomics; aesthetics