Регіональний аналіз показників розвитку закладів вищої освіти - Дибач, І. Л.; Dybach, I. (My University, 2019)
В статті розглянуто рейтингову систему оцінювання закладів вищої освіти. Проведено порівняльний аналіз ознак регіонального розвитку закладів вищої освіти. Вивчено передумови використання кластерного аналізу з метою вивчення рівня соціально-економічного розвитку закладів вищої освіти. Опрацьовано методи проведення кластерного аналізу з огляду на особливості функціонування освітніх установ. Виконано кластерний аналіз за основними факторами, що мають навантаження на розвиток закладів вищої освіти, за результатами якого виділено два кластери.
Дибач, І. Л. Регіональний аналіз показників розвитку закладів вищої освіти = Regional analysis of higher education development indicators / І. Л. Дибач // Вісн. ХНУ. Сер. Економічні науки. – Хмельницький : ХНУ, 2019. – № 4, т. 1 (272). – С. 87–94.
Keywords: регіональний аналіз; кластери; заклади вищої освіти; рейтинг; фактори розвитку закладів вищої освіти; regional analysis; clusters; institutions of higher education; rating; factors of development of institutions of higher education