Розрахунок допоміжного суднового двигуна 6ЧН 22/26 (Wartsila 6R22) - Силивко Олександр Андрійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота «Розрахунок допоміжного суднового двигуна 6ЧН 22/26 (Wartsila 6R22)» присвячена розрахункам суднового дизеля та конструюванню елементів його кривошипно-шатунного механізму. Представлена загальна конструкція двигуна 6ЧН 22/26 (Wartsila 6R22) та його складових елементів. Проведено розрахунок робочого циклу, кінематики руху кривошипно-шатунного механізму та динаміки. Розраховано та побудовано відповідні залежності зміни параметрів робочого тіла і діючих сил. Розглянуто умови роботи та діючі сили на елементи поршневої групи двигуна. Представлено основні та перспективні матеріали для виготовлення деталей поршневої групи. Виконано розрахунок на міцність елементів поршневої групи двигуна 6ЧН 22/26 (Wartsila 6R22). Розглянуто основні положення з техніки безпеки при виконанні різного роду робіт з обслуговування, ремонту та експлуатації енергетичної установки судна та іншого допоміжного обладнання. Кваліфікаційна робота написана українською мовою та складає 66 аркушів розрахунково-пояснювальної записки. Графічна частина складає три креслення формату А1 (додатки).
Calculation of the auxiliary marine engine 6CHN 22/26 (Wartsila 6R22)
Силивко, О. А. Розрахунок допоміжного суднового двигуна 6ЧН 22/26 (Wartsila 6R22) = Calculation of the auxiliary marine engine 6CHN 22/26 (Wartsila 6R22) : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / О. А. Силивко ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2025. – 69 с.
Keywords: середньообертовий дизель; робочий цикл; кінематичний розрахунок; динамічний розрахунок; поршнева група; поршневий палець; поршень; 142 "Енергетичне машинобудування"; medium-speed diesel engine; duty cycle; kinematic calculation; dynamic calculation; piston group; piston pin; piston