Впровадження Big Data: створення конкурентних переваг в різних сферах бізнесу - Гавриленко Наталія Вікторівна; Havrylenko Nataliia (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням використання Big data в різних сферах індустрії. Розглянуто, як великі дані впливають на формування маркетингових стратегій, а також наведено чисельні приклади, як Big data може застосовуватися для створення конкурентних переваг. Проаналізовано та систематизовано критерії віднесення даних до Big Data. З'ясовано, що одним з найбільш значущих напрямків останнього десятиріччя в цій сфері є впровадження Big Data в маркетингу. Можливість збирання, аналізу та інтерпретації великих обсягів даних дозволяє маркетологам створювати більш точні і персоналізовані пропозиції, адаптовані до специфічних потреб цільової аудиторії. Доведено, що в умовах цифрової трансформації бізнесу, аналіз Big Data дає точні дані, які дозволяють суттєво покращити бізнес-показники рекламних кампаній, запусків нових продуктів та багато іншого.
Promotion of Big Data: creating competitive advantages in much areas of business
Гавриленко, Н. В. Впровадження Big Data: створення конкурентних переваг в різних сферах бізнесу = Promotion of Big Data: creating competitive advantages in much areas of business / Н. В. Гавриленко // Економіка та суспільство. – 2025. – Вип. 72.
Keywords: маркетинг; великі дані; інформація; цифровізація; аналіз; реклама; маркетингове дослі-дження; маркетингова стратегія; Smart Data; marketing; big data; information; digitalization; analysis; advertising; marketing research; marketing strategy