Критичне мислення як один з вимірів сучасної освіти: можливості формування - Філіппова, Н. М.; Filippova, N. M. (My University, 2022)
Критичне мислення вважається одним із ключових вмінь, так званих soft skills, які передбачають здібність швидко адаптуватися до політичних, економічних, соціальних змін і нетипових ситуацій, тому у сучасному освітянському просторі воно може стати основою навчальної діяльності. Стаття показує потенційні можливості першого етапу формування критичного мислення.
Філіппова, Н. М. Критичне мислення як один з вимірів сучасної освіти: можливості формування = Critical Thinking as One of Requirement to Contemporary Education: Formation Potentialitie / Н. М. Філіппова // Гуманіт. вісн. НУК : зб. наук. пр. – Миколаїв : Іліон, 2022. – Вип. 14. – С. 23–25.
Keywords: технології критичного мислення; інформаційне глобальне суспільство; інтернет-середовище; technologies of critical thinking; informational global community; internet medium