Порівняльний аналіз моделей турбулентності при числовому моделюванні процесів у камерах згоряння газотурбінних двигунів - Козловський А. В. (My University, 2025)
У роботі розглянуто питання вибору моделей турбулентності для числового моделювання нестаціонарних процесів у низькоемісійних камерах згоряння газотурбінних двигунів. Порівняно результати використання підходів LES та SAS для аналізу характеристик пульсацій тиску, швидкості та температури у робочому об’ємі камери. Встановлено особливості прояву нестійкості горіння та визначено ділянки з максимальною амплітудою пульсацій. Показано, що LES-модель забезпечує точніше відображення внутрішньокамерних процесів, тоді як SAS-підхід характеризується нижчими обчислювальними витратами, але меншою достовірністю результатів.
Козловський, А. В. Порівняльний аналіз моделей турбулентності при числовому моделюванні процесів у камерах згоряння газотурбінних двигунів / А. В. Козловський // Матеріали VI міжнар. наук.-техн. конф. "Холод в енергетиці і на транспорті". – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 278–283.
Keywords: газотурбінний двигун; камера згоряння; турбулентність; числове моделювання; пульсаційні процеси