Використання мобільних роботизованих платформ у навчальному процесі - Дюков В. О.; Савицький М. С.; Єрмоленко Б. О.; Ушкаренко О. О. (My University, 2024)
В тезах розглянуто багатомікроконтролерну систему керування для мобільної роботизованої платформи на роликонесучих колесах. Запропоноване технічне рішення забезпечує підвищення надійності та гнучкості управління завдяки розподілу завдань між двома мікроконтролерами. Один мікроконтролер відповідає за зчитування та обробку даних з датчиків, а інший – за формування керуючих сигналів для колісних двигунів. Практична значущість роботи полягає у використанні багатомікроконтролерної архітектури, яка підвищує стійкість системи керування до збоїв і забезпечує можливість автономного або ручного керування навіть за умов часткового виходу з ладу обладнання. Запропонований підхід також розширює можливості використання мобільних роботів як навчальних інструментів, що дозволяють здобувачам вищої освіти працювати з реальними системами керування та досліджувати різноманітні закони руху.
Використання мобільних роботизованих платформ у навчальному процесі / В. О. Дюков, М. С. Савицький, Б. О. Єрмоленко, О. О. Ушкаренко // Матеріали всеукр. наук.-техн. конф. студ., асп. та молодих вчених ''Автоматика та електротехніка''. – Миколаїв : НУК, 2024. – С. 3–4.
Keywords: система керування; мікроконтролер; ролеконесуче колесо; платформа