Пристрій для зміцнення поверхні отвору деталі - Галь, А. Ф.; Соловйов, С. М.; Стоян, С. Л.; Іванов, А. В.; М'якинников, С. А.; Івахненко, М. М. (My University, 2009)
1. Пристрій для зміцнення поверхні отвору деталі, що містить корпус із кришкою й порожниною для деталі, у якій співвісно розміщена, заповнена робочою рідиною, еластична камера з розташованими на її зовнішній поверхні деформуючими елементами й поміщеним у робочу рідину гідродинамічним випромінювачем, який відрізняється тим, що деформуючі елементи виконані у вигляді твердих кульок одного діаметра, розміщених у зазорі між поверхнею отвору деталі й еластичною камерою, а гідродинамічний випромінювач виконаний у вигляді нижнього й верхнього електродів, з'єднаних з генератором імпульсів електричного струму. 2. Пристрій для зміцнення поверхні отвору деталі за п. 1, який відрізняється тим, що зазор становить 1,1...1,25 діаметра деформуючих елементів.
Пат. 41592 Україна. Пристрій для подавання електродного дроту / С. М. Соловйов, М. М. Івахненко, С. Л. Стоян, А. Ф. Галь, А. В. Іванов, С. А. М'якинников (Україна). – Заявл. 20.01.09 ; опубл. 25.05.09, Бюл. № 10.
Keywords: пристрій; отвір деталі; корпус із кришкою; патент; робоча рідина; еластична камера