BITCOIN: Українські реалії використання криптовалют в сучасних економічних системах - Жувагіна, І. О.; Замарайкін, О. В.; Будна, Т. С.; Zhuvahina, I.; Zamaraykin, O.; Budna, T. (My University, 2018)
Досліджено сучасні особливості становлення та тенденції розвитку використання нового революційного способу здійснення платежів в економічних системах. Проаналізовані явні переваги та недоліки електронної готівки у країні. Представлено перелік компаній в Україні, які приймають розрахунки у bitcoin. Побудовано інфографіку ринку криптовалют у світі за відкритими джерелами інформації. Визначено, що для оптимально го розвитку криптовалют необхідно здійснення інституційних промозаходів, реалізація співпраці з міжна родними організаціями, створення юридичнийих гайдів для бізнесу та фізичних осіб. Відзначено, що при належному удосконаленні технології, законодавчому регулюванні та покращенні відповідної інфраструктури дана технологія займе значне місце в повсякденному житті населення. Доведено, що bitcoin є інструментом для венчурних інвестицій і спекулятивних тті населення. Доведено, що bitcoin є інструментом для венчурних інвестицій і спекулятивних операцій. При цьому вже зараз bitcoin є повноцінною і основною розрахунковою валютою на ринку криптогрошей.
Жувагіна, І. О. BITCOIN: Українські реалії використання криптовалют в сучасних економічних системах = BITCOIN: Ukrainian realities of use criteria in modern economic systems / І. О. Жувагіна, О. О. Замарайкін, Т. С. Будна // Економіка та держава. – 2018. – № 6. – С. 97–100.
Keywords: bitcoin; криптовалюта; електронні гаманці; електронні платежі; електронні гроші; електронна комерція