Особливості розробки проєктів глісуючих малих рятівних суден на початковій стадії - Кротов О. І.; Астахова А. О. (My University, 2024)
Проведено аналіз особливостей використання малих глісуючих суден, а також стану і особливостей робіт з проектування малих суден на початковій стадії. На прикладі малого глісуючого рятівного катера для внутрішніх вод наведено послідовність розробки початкової стадії його проекту з використанням сучасних програмних комплексів.
Особливості розробки проектів глісуючих малих рятівних суден на початковій стадії / О. І. Кротов, А. О.Астахова // Матеріали міжнар. наук.-техн. конф. ''Сучасні технології проектування, побудови, експлуатації і ремонту суден, морських технічних засобів і інженерних споруд''. – Миколаїв : вид. Торубара В. В., 2024.
Keywords: малі судна; глісуюче судно; початкова стадія розробки проекту; рятівний катер; головні розміри; навантаження мас; характеристики остійності; автоматизоване проектування суден; програмні комплекси; small vessels; floating vessel; initial stage of project development; rescue boat; main dimensions; mass loading; stability characteristics; automated ship design; software complexes