Система керування електроприводами подач фрезерного верстата - Пшеничний Павло Олександрович (My University, 2026)
У роботі виконано розробку комп’ютеризованої системи керування електроприводами подач фрезерного верстата. У межах роботи проведено аналіз об’єкта керування, розроблено функціональну та структурну схеми системи, а також визначено параметри її основних елементів. На основі математичного опису електропривода побудовано динамічну модель системи керування та здійснено синтез коригуючих пристроїв. Виконано розрахунок перехідних процесів, досліджено показники якості функціонування системи та проведено оцінювання її стійкості. Отримані результати підтвердили відповідність розробленої системи заданим технічним вимогам щодо точності та динамічних характеристик. Окремий розділ роботи присвячено питанням охорони праці під час експлуатації вертикально-фрезерного верстата. Розглянуто основні виробничі небезпеки та заходи, спрямовані на забезпечення безпечних умов праці.
Пшеничний, П. О. Система керування електроприводами подач фрезерного верстата : бакалаврська робота ; спец. 174 "Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка" / П. О. Пшеничний ; наук. кер. О. О. Черно. – Миколаїв : НУК, 2026. – 62 с.
Keywords: фрезерний верстат; коригуючі пристрої; електродвигун; електропривод автоматичне керування; динамічна модель; моделювання; milling machine; compensating devices; electric motor; electric drive; automatic control; dynamic model; simulation; 174 "Автоматизація комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка"