Підвищення потужності двигуна газової електростанції шляхом розроблення системи впорскування газу - Шевчук Данило Валерійович (My University, 2025)
В магістерській роботі наведені результати проектування двигуна внутрішнього згоряння, який працює на газовому паливі (природний газ) для стаціонарної еклектичної станції. В якості базового був обраний двигун 8ЧН 25/34 потужністю 600 кВт. В якості робочого циклу був обраний цикл з домішкою дизельного палива та газотурбінним наддувом, що забезпечує достатньо високі показники ДВЗ. Виконано розрахунки робочого циклу ДВЗ. Розроблена паливна система з впорскуванням газу однією форсункою. У магістерській роботі досліджено потенційно небезпечні та шкідливі чинники, що виникають під час експлуатації, технічного обслуговування та ремонту паливної системи головних двигунів. Також окреслено комплекс заходів, спрямованих на забезпечення безпеки під час виконання робіт з обслуговування та ремонту головних двигунів. Магістерська робота виконана українською мовою на 77 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 11 джерел. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1. Результати кваліфікаційної роботи пройшли апробацію на ХІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Суднова енергетика: стан та проблеми» у листопаді 2025 року.
Шевчук, Д. В. Підвищення потужності двигуна газової електростанції шляхом розроблення системи впорскування газу : магістерська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / Д. В. Шевчук ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 77 с.
Keywords: впорскування газу; двигун внутрішнього згоряння; форсунка; паливна система; газове паливо; 131 "Прикладна механіка"; gas injection; internal combustion engine; injector; fuel system; gaseous fuel