Розрахунок стаціонарного двигуна типу 4ЧН 10,8/13 (DEUTZ BF4M 1013FC) - Маслій Микола Дмитрович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі наведені результати розрахунку стаціонарного дизельного двигуна 4ЧН 10,8/13 потужністю 137 кВт та 2300 хв-1. В роботі виконані розрахунки робочого циклу двигуна, динамічних навантажень, а також турбокомпресора. Запропоновані заходи щодо забезпечення охорони праці при обслуговуванні системи газообміну. Кваліфікаційна робота виконана українською мовою на 48 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 8 джерел. Графічна частина представлена на 3 кресленнях формату А1.
Маслій, М. Д. Розрахунок стаціонарного двигуна типу 4ЧН 10,8/13 (DEUTZ BF4M 1013FC) : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / М. Д. Маслій ; наук. кер. В. С. Наливайко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 47 с.
Keywords: стаціонарний двигун; колінчастий вал; газообмін; турбокомпресор; 142 "Енергетичне машинобудування"; stationary engine; crankshaft; gas exchange; turbocharger