Перспективи поглиблення та розвитку економічних відносин між Україною і Японією - Янковий Дмитро Петрович (My University, 2025)
Дипломна робота Янкового Дмитра Петровича на тему: «Перспективи поглиблення та розвитку економічних відносин між Україною і Японією» освітнього рівня – «магістр», зі спеціальності 051 «Економіка», освітньопрофесійної програми «Міжнародна економіка», Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025 рік, Миколаїв. Кваліфікаційна робота обсягом 84 сторінки складається із вступу, трьох розділів, висновків, додатків та списку використаних джерел із 71 найменування. Містить 23 рисунки та 10 таблиць, додатки. Актуальність теми дослідження.. Навіть найрозвиненіші країни світу не в змозі забезпечити умови для ефективного виробництва всіх видів товарів та послуг. Такі завдання вирішуються за допомогою міжнародного співробітництва. Україна викликає інтерес до співпраці, зокрема Японії. Метою роботи є розробка практичних рекомендацій щодо розширення економічних відносин між Україною та Японією в сучасних умовах. Об’єкт дослідження: економічні відносини між Україною та Японією. Предмет дослідження – це сектори та напрями поглиблення співробітництва між двома країнами. У ході наукового дослідження було використано такі методи, як системний підхід, діалектичний, аналізу і синтезу, індукції та дедукції, порівняльний та графічний, прогнозні. За результатами проведеного дослідження удосконалено методику оцінки інвестиційної привабливості, визначено нові стратегічні напрями співпраці в умовах воєнного/повоєнного часу. Результати наукового дослідження можуть бути використані для Міністерства економіки, українських підприємств, що працюють з Японією.
Prospects for deepening and developing economic relations between Ukraine and Japan
Янковий, Д. П. Перспективи поглиблення та розвитку економічних відносин між Україною і Японією = Prospects for deepening and developing economic relations between Ukraine and Japan : магістерська робота ; спец. 051 ''Економіка'' / Д. П. Янковий ; наук. кер. Г. В. Єфімова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 90 с.
Keywords: економічні відносини; українсько-японські економічні відносини; особливе глобальне партнерство; зона вільної торгівлі; стратегічні напрямки.; 051 ''Економіка''; economic relations; Ukrainian-Japanese economic relations; special global partnership; free trade area; strategic directions