A structure of a synchronous generator excitation system to stabilize the output voltage with frequency fluctuations - Ushkarenko O. O.; Ушкаренко О. О. (Baltija Publishing, 2024)
В роботі розглянуто удосконалений спосіб коригування вихідної напруги суднового синхронного генератора при зміні частоти напруги, та виконується розробка структури відповідної системи управління, яка представлена у вигляді графоаналітичної моделі. Запропонований спосіб коригування вихідної напруги полягає у зміні моментів подачі керуючих імпульсів на тиристори системи збудження синхронного генератора в залежності від зміни частоти напруги мережі, що забезпечує стабілізацію його реактивної потужності, і, зрештою, призводить до економії палива.
Структура системи збудження синхронного генератора для стабілізації вихідної напруги при коливаннях частоти
Ushkarenko, O. O. A structure of a synchronous generator excitation system to stabilize the output voltage with frequency fluctuations = Структура системи збудження синхронного генератора для стабілізації вихідної напруги при коливаннях частоти / O. O. Ushkarenko // Intern. scientific conf. "Modern research in technical sciences: the impact of martial law in Ukraine". – Riga : Baltija Publishing, 2024. – P. 26–30.
Keywords: synchronous generator; excitation system; ship power plant; frequency instability; power quality