Природа і техніка - Іванов А. В.; Патлайчук О. В.; Ступак О. П.; Ivanov A.; Patlaichuk O.; Stupak O. (My University, 2020)
Техніка як феномен суспільного життя є предметом дослідження різних наук, в тому числі і філософських. Але сьогодні все більше потребує уваги морально-етична та культурологічна проблематика, гуманістичні та ціннісні аспекти розвитку науки, техніки та технології. Соціальні наслідки технічного розвитку, особливості сучасної “технотронної ери”, формування системи цінностей в постіндустріальному суспільстві – це ті проблеми, які торкаються інтересів всього людства. А гострота цих проблем полягає не тільки у тому, що відбуваються незворотні зміни природного середовища, а й відбувається вплив на саму людину – на її свідомість, сприйняття світу, систему ціннісних орієнтацій. Сьогодні техніка та антропологічна криза (деградація людини та втрата духовності) – взаємопов’язані. При цьому, слід зазначити, що саме техніка та технічне ставлення до всього є одним із факторів цього глобального неблагополуччя.
Nature and technology
Іванов, А. В. Природа і техніка = Nature and technology / А. В. Іванов, О. В. Патлайчук, О. П. Ступак // Матеріали XI міжнар. наук.-техн. конф. ''Інновації в судобудуванні та океанотехніці''. В 2 ч. – Миколаїв : НУК, 2020. – Ч. 2.– С. 273–275.
Keywords: постіндустріальне; антропологічна криза; техніка.; post-industrial; anthropological crisis; technology