Розрахунок допоміжного суднового двигуна 4ЧН 22/24 (VASA 4R22) - Грузін В. В. (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі наведені результати розрахунку суднового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 500 кВт та 900 хв-1. В якості базового був обраний двигун 4ЧН 22/24 (Vasa 4R22). В роботі виконані розрахунки робочого циклу двигуна, динамічних навантажень, а також спроектований агрегат наддуву. Розраховані основні системи двигуна та їх елементи. Наведені заходи щодо забезпечення охорони праці. Кваліфікаційна робота виконана українською мовою на 74 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Грузін, В. В. Розрахунок допоміжного суднового двигуна 4ЧН 22/24 (VASA 4R22) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. В. Грузін ; Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2023. – 72 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; паливо; турбокомпресор; система охолодження; internal combustion engine; fuel; turbocharger; cooling system