Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Основи проектування суден" - Бондаренко, Олександр Валентинович; Кротов, Олександр Іванович; Сорокін, Віталій Ілліч (My University, 2005)
У вказівках викладено методику складання і розв'язання рівнянь маси судна, вибору співвідношень головних розмірів і коефіцієнтів повноти форми корпусу, розрахунку головних розмірів вантажомісткості й удиферентування судна, розрахунку мінімально допустимої висоти надводного борту і розрахунку основних техніко-експлуатаційних характеристик судна. Призначені для студентів, що навчаються за освітньо-професійними програмами бакалаврів зі спеціальності "Кораблі та океанотехніка".
Бондаренко, О. В. Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Основи проектування суден" / О. В. Бондаренко, О. І. Кротов, В. І. Сорокін. - Миколаїв : НУК, 2005. - 48 с.
Keywords: методичні вказівки; основи проектування суден; теорія та проектування суден; вантажомісткість; характеристики судна; маса судна