Бабич, М. М.Babych, М. М.2023-03-162023-03-1620172413–9971 (Print)https://eir.nuos.edu.ua/handle/123456789/6605Бабич, М. М. Забезпечення фізичної та економічної доступності продовольства через короткі ланцюги постачання = Ensuring the physical and economic availability of food through short supply chains / М. М. Бабич // Наук. вісн. УжНУ. Сер. Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – Ужгород : УжНУ, 2017. – Вип. 14, ч. 1. – С. 11–15.У роботі обґрунтовано науково-теоретичний підхід до формування продовольчої системи на місцевому рівні. Встановлено, що такий підхід забезпечує фізичну та економічну доступність продовольства. Зокрема, короткі ланцюги постачання вирішують низку проблем із ціною та якістю продукції через скорочення логістики їх доставки. Визначено елементи продовольчої системи на місцевому рівні. Для кожного елементу обґрунтовано способи поліпшен¬ня харчування та стратегічні інструменти їх досягнення.ukфізична доступністьекономічна доступністьпродовольстволанцюги постачанняелементистратегіяphysical accessibilityeconomic accessibilityfoodsupply chainelementsstrategyфизическая доступностьэкономическая доступностьпродовольствиецепи поставкиэлементыстратегияЗабезпечення фізичної та економічної доступності продовольства через короткі ланцюги постачанняArticle