Парові турбіни загального призначення: їх конструкція та експлуатація - Патлайчук Володимир Миколайович (My University, 2026)
Розглянуто будову парових турбін загального призначення, вимоги до їх конструктивного виконання, конструкцію головних складових елементів, систем регулювання швидкості та безпеки. Проаналізовані питання пуску та зупинки паротурбінних агрегатів з відцентровим насосом та відцентровим компресором. Подано відомості про моніторинг параметрів роботи парових турбін, діагностування та усунення несправностей в їх роботі. Призначено для студентів першого та другого рівнів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями G11 Машинобудування та G4 Енерговиробництво. Посібник може бути корисним для інженерно-технічних працівників, що займаються експлуатацією енергетичних установок.
Патлайчук, В. М. Парові турбіни загального призначення: їх конструкція та експлуатація : навч. посібник / В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2026. – 164 с.
Keywords: парові турбіни