Бабич, М. М.Babych, М.2023-03-172023-03-1720182306-6792https://eir.nuos.edu.ua/handle/123456789/6612Бабич, М. М. Оцінка марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи = Estimation of wasteful drinking water consumption for lost food and food waste / М. М. Бабич // Агросвіт. – 2018. – № 11. – С. 17–21.У статті здійснено оцінку марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні у розрізі регіонів. Зокрема встановлено: внесок кожного регіону у втрати продовольства та харчових відходів та "марні" витрати питної води на етапах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції; вилучення прісної води на зрошення і сільськогосподарські потреби та втрати продовольства і харчових відходів на етапі виробництва, у тому числі у розрахунку на 100 га сільськогосподарських угідь та у розрахунку на 100 осіб; "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні. Дослідження проведено за офіційними даними статистики України за 2016 рік. Втрати продовольства та харчові відходи визначено за методикою ФАО, "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні визначені за розробленою автором методологією.ukвитрати питної водивтрачене продовольствохарчові відходиУкраїнарегіонисільське господарствозрошенняdrinking water costslost foodfood wasteUkraineregionsagricultureirrigationОцінка марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходиArticle