Оцінка марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи - Бабич, М. М.; Babych, М. (My University, 2018)
У статті здійснено оцінку марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні у розрізі регіонів. Зокрема встановлено: внесок кожного регіону у втрати продовольства та харчових відходів та "марні" витрати питної води на етапах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції; вилучення прісної води на зрошення і сільськогосподарські потреби та втрати продовольства і харчових відходів на етапі виробництва, у тому числі у розрахунку на 100 га сільськогосподарських угідь та у розрахунку на 100 осіб; "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні. Дослідження проведено за офіційними даними статистики України за 2016 рік. Втрати продовольства та харчові відходи визначено за методикою ФАО, "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні визначені за розробленою автором методологією.
Бабич, М. М. Оцінка марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи = Estimation of wasteful drinking water consumption for lost food and food waste / М. М. Бабич // Агросвіт. – 2018. – № 11. – С. 17–21.
Keywords: витрати питної води; втрачене продовольство; харчові відходи; Україна; регіони; сільське господарство; зрошення; drinking water costs; lost food; food waste; Ukraine; regions; agriculture; irrigation