Системний аналіз та оцінка впливу штучного інтелекту на розробку ігор - Маліцький Роман; Malitskiy Roman (My University, 2023)
Тема роботи – ''Системний аналіз та оцінка впливу штучного інтелекту на розробку ігор''. Магістерська робота виконується для аналізу та дослідження штучних інтелектів. Об’єктом дослідження є розробка гри з використання штучного інтелекту та аналіз коефіцієнту корисної дії. Метою роботи є системний аналіз та оцінка впливу штучного інтелекту на прикладі мобільної гри ''Geometry Astro Survival'' у жанрі Casual, Action. Актуальність роботи полягає в тому, що, штучний інтелект може значно покращити геймплей та користувацький досвід. Використання штучного інтелекту дозволяє створити реалістичних ігрових персонажів, розумних ворогів та непередбачувані ситуації, що збільшує цікавість та виклик гри. Крім того, штучний інтелект може допомогти вирішувати проблеми з балансуванням гри, адаптивним рівнем складності та автоматичним підлаштуванням до стилю гри кожного користувача. Він також може покращити систему управління та інтерактивність гри, забезпечуючи більш глибокий та персоналізований досвід для гравця. Загалом, аналіз та дослідження штучного інтелекту є важливим етапом при розробці мобільної гри, оскільки вони дозволяють створити більш цікавий, реалістичний та залучаючий геймплей для користувачів. У роботі було проведено аналіз та дослідження штучного інтелекту в контексті розробки мобільної гри. Було виконано дослідження сучасних тенденцій та методик використання штучного інтелекту в галузі ігрової розробки. Було визначено, який підхід до штучного інтелекту буде найбільш ефективним для розробки мобільної гри. Далі було розроблено алгоритми та моделі, які використовують штучний інтелект для покращення геймплею, створення розумних ворогів та непередбачуваних ситуацій. Також було проведено аналіз засобів розробки для мобільних платформ та враховано всі вимоги та обмеження обраної інформаційної системи. Результатом роботи став покращений інтелект ворогів, новий дизайн гри та непередбачені події під час гри. Робота викладена на 84 сторінках друкованого тексту, містить 6 розділів, 25 рисунків, 4 таблиць та 3 додатки, технічне завдання, текст програми та інструкцію з використання. Робота виконана українською мовою.
System Analysis and Evaluation of the Impact of Artificial Intelligence on Game Development
Маліцький, Р. П. Системний аналіз та оцінка впливу штучного інтелекту на розробку ігор = System Analysis and Evaluation of the Impact of Artificial Intelligence on Game Development : магістерська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / Р. П. Маліцький ; наук. кер. А. Ю. Павленко. – Миколаїв : НУК, 2023. – 85 с.
Keywords: C#; Unity; Scriptable Objects; андроід; кежуал; екшн; phpMyAdmin; UnityAds; аналіз; мобільна гра; підтримка України; штучний інтелект; 124 ''Системний аналіз''; ScriptableObjects; android; Casual; Action; analyse; mobile game; support Ukraine; Artificial intelligence