Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни «Суднові двигуни внутрішнього згоряння» - Наливайко Василь Степанович; Авдюнін Роман Юрійович; Андрєєв Артем Андрійович (My University, 2022)
Освітньою програмою «Суднові двигуни внутрішнього згоряння» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти передбачено набуття здобувачами вищої освіти (ЗВО) знань з теорії робочих процесів, термодинамічного циклу, конструктивної будови суднових двигунів внутрішнього згоряння (СДВЗ) та їх елементів і систем, теплопередачі, кінематики та динаміки, основних характеристик і режимів, а також низки інших знань, прямо чи опосередковано пов’язаних із двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). Програма навчальної дисципліни «Суднові двигуни внутрішнього згоряння» розрахована на ЗВО, які вивчили наступні курси: «Вища математика», «Фізика», «Опір матеріалів», «Технічна термодинаміка», «Тепломасообмін», «Теплотехнічні вимірювання та прилади», «Теорія механізмів і машин». Передбачається, що навички, отримані при вивченні дисципліни «Суднові двигуни внутрішнього згоряння», будуть використовуватися ЗВО при виконанні курсових проєктів і робіт з інших спеціальних дисциплін; проведенні ними науково-дослідних робіт і підготовці випускної бакалаврської роботи.
Наливайко, В. С. Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни «Суднові двигуни внутрішнього згоряння» / В. С. Наливайко, Р. Ю. Авдюнін, А. А. Андрєєв. – Миколаїв : НУК, 2022. – 64 с.