Реалізація об'єктно-орієнтованих підходів при розв'язанні задач дослідження суднових енергетичних комплексів з термохімічними системами - Чередніченко О. К.; Личко Б. М.; Басов О. Ю. (My University, 2023)
Визначено сучасні тенденції аналізу та синтезу складних технічних систем, що надало можливість виявити перспективу використання об'єктно-орієнтованих підходів при розв’язанні питань застосування термохімічних технологій утилізації теплоти вторинних енергоресурсів суднових енергетичних установок. Запропоновано використовувати чотири ієрархічних рівня: енергетичний модуль в цілому, підсистеми модуля, блоки обладнання підсистем, а також структурно-функціональні блоки, що моделюють одиничні ланки процесу, з їх поєднанням зв’язками у вигляді матеріальних, теплових та енергетичних потоків.
Чередніченко, О. К. Реалізація об'єктно-орієнтованих підходів при розв'язанні задач дослідження суднових енергетичних комплексів з термохімічними системами / О. К. Чередніченко, Б. М. Личко, О. Ю. Басов // Матеріали 14-ї міжнар. наук.-практ. конф. «Сучасні енергетичні установки на транспорті, технології та обладнання для їх обслуговування» (СЕУТТОО–2023). – Херсон, 2023. – С. 157–159.
Keywords: суднова енергетична установка; структурний аналіз; математичне моделювання; термохімічна утилізація