Корпоративні підприємства: особливості правового регулювання - Ходжабердіев, Халикберді; Khodjaberdiev, Halykberdi (My University, 2020)
Магістерська робота присвячена ролі корпоративних утворень в системі економічного і соціального партнерства. Корпоративні підприємства як найбільш поширена форма організації підприємницької діяльності, акумулюючи в собі різні по галузевим і територіальним ознаками господарські освіти, складають основу економік більшості країн світу. З огляду на сучасний стан формування та розвитку корпоративного сектора національної економіки питання особливостей організації та функціонування корпоративних підприємств набувають особливої актуальності. Розділ 1 «Корпоративне підприємство: поняття, ознаки та місце серед інших юридичних осіб» присвячений дослідженню формування та розвитку корпоративних форм підприємництва в економіці України; аналізу поняття і ознак корпоративного підприємства. У розділі 2 «Класифікація корпоративних підприємств і особливості правового регулювання» розглянуті окремі особливості правового регулювання окремих видів корпоративних підприємств, зокрема: Товариство з обмеженою відповідальністю з двома і більше засновниками, господарські товариства, в тому числі, господарське товариство з одним учасником і кооперативи. Розділ 3 «Правовий статус корпоративних підприємств в Туркменістані» висвітлює правове регулювання корпоративних підприємств, їх класифікацію, порядок створення і функціонування згідно законодавства Туркменістану. Список використаних джерел містить 97 найменувань. Загальний обсяг роботи – 97 сторінок.
Ходжабердіев, Х. Корпоративні підприємства: особливості правового регулювання = Corporate enterprises: features of legal regulation : магістерська робота ; спец. 081 “Право“ / Х. Ходжабердіев ; наук. кер. О. А. Ломакіна. – Миколаїв : НУК, 2020. – 97 с.
Keywords: корпоративне підприємство; акціонерне товариство; кооператив; господарське товариство; 081 “Право“; corporate enterprise; joint stock company; cooperative; business company