Аналіз термічних характеристик та проєктування системи охолодження двигуна бойової машини - Нікітін Віктор Миколайович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі наведено результати аналізу термічних характеристик та проєктування системи охолодження двигуна бойової машини типу FPT Iveco Tector (4ЧН 10,2/12) потужністю 125 кВт при номінальній частоті обертання колінчастого вала 2700 хв–1, ступені стиску 17,5 і коефіцієнті надлишку повітря 2,2. Робота присвячена підвищенню ефективності тепловідведення та надійності двигуна під час експлуатації у складі броньованої розвідувальнодозорної машини (БРДМ-2ДІ «Хазар»). Кваліфікаційна робота викладена українською мовою на 97 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 16 джерел інформації. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1.
Нікітін, В. М. Аналіз термічних характеристик та проєктування системи охолодження двигуна бойової машини : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. М. Нікітін ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2024. – 99 с.
Keywords: бойова машина; двигун FPT Iveco Tector; система охолодження; тепловий баланс; теплообмін; радіатор; наддув; 142 ''Енергетичне машинобудування''; armored vehicle; FPT Iveco Tector engine; cooling system; thermal balance; heat exchange; radiator; charge air cooler