Theoretical basics of the system of strategic management of innovative activities maritime enterprises - Oksana Korniienko (My University, 2023)
Встановлено, що інноваційний процес корпоративного рівня слід розглядати виключно в синтезі з інноваційною діяльністю, оскільки остання визначається ринковими запитами споживачів продукту чи послуги. Визначено, що систему управління інноваційною діяльністю слід розглядати на основі синтезу інституційних, корпоративних і транскорпоративних факторів впливу на таку діяльність. Наведено комплекс заходів національної інноваційної системи. Визначено ключові складові методологічної основи планування інноваційної діяльності. Запропоновано варіанти рішень за результатами тестування системи управління підприємствами морегосподарського комплексу. Наведено систему показників комплексної фундаментальної оцінки інноваційної діяльності підприємства. Розкрито сутність методики, заснованої на бальних оцінках, результатом якої є визначення типу підприємства відповідно до можливих варіантів розвитку інноваційної діяльності.
Korniienko, O. Theoretical basics of the system of strategic management of innovative activities maritime enterprises / O. Korniienko // Globalisation processes in the world economy: problems, trends, prospects : сollective monogr. / ed. by R. Bendaravičienė, K. Shaposhnykov. – Riga : Baltija Publishing, 2023. – P. 413–439.
Keywords: інновації; стратегічний менеджмент; морегосподарський комплекс; управління; удування