Розрахунок суднового допоміжного двигуна типу 8ЧН 21/31 (MAN 8L21/31) - Гусейнов Арастон Арастунович (My University, 2022)
В бакалаврській роботі наведені результати проектування суднового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 1760 кВт та 900 об/хв. В якості базового був обраний двигун 8ЧН 21/31, який виробляється фірмою MAN B&W. В якості робочого циклу був обраний дизельний цикл з газотурбінним наддувом, що забезпечує достатньо високі показники ДВЗ. В проекті виконані розрахунки робочого циклу ДВЗ, динамічних навантажень, а також спроектований відцентровий насос. Розраховані основні системи двигуна та їх елементи. В проекті наведені заходи щодо забезпечення охорони праці. Бакалаврська робота виконана українською мовою на 103 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 9 джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Design of the marine auxiliary engine 8ЧН 21/31 (MAN 8L21/31)
Гусейнов, А. А. Розрахунок суднового допоміжного двигуна типу 8ЧН 21/31 (MAN 8L21/31) = Design of the marine auxiliary engine 8ЧН 21/31 (MAN 8L21/31) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / А. А. Гусейнов ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2022. – 105 с.