Розрахунок допоміжного суднового двигуна типу 12ЧН 17,5/21,5 (MAN 12V175D-MA) - Забродін С. Г. (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі наведені результати розрахунку суднового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 2220 кВт та 750 хв-1. В якості базового був обраний двигун 12ЧН 17,5/21,5 (MAN 12V175D). В роботі виконані розрахунки робочого циклу двигуна, динамічних навантажень, а також спроектований відцентровий насос системи охолодження. Розраховані основні системи двигуна та їх елементи. Наведені заходи щодо забезпечення охорони праці. Кваліфікаційна робота виконана українською мовою на 68 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 7 джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А4.
Забродін, С. Г. Розрахунок допоміжного суднового двигуна типу 12ЧН 17,5/21,5 (MAN 12V175D-MA) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / С. Г. Забродін ; наук. кер. А. Ю. Проскурін. – Миколаїв : НУК, 2023. – 68 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; паливо; відцентровий на- сос; система охолодження; internal combustion engine; fuel; centrifugal pump; cooling system