Підвищення паливної економічності головного суднового дизеля Caterpillar 3500 шляхом вдосконалення системи наддуву - Ліщенко Сергій Сергійович (My University, 2025)
Представлена кваліфікаційна робота містить у собі 82 сторінки, 35 рисунків, 6 таблиць. При підготовці роботи було використано 19 джерел інформації. У роботі розроблено комплекс заходів щодо вдосконалювання системи упорскування палива в камеру згоряння двигуна МАN B&W 12К98MЕ-C. Виконано тепловий розрахунок робочого процесу двигуна стосовно до нових умов роботи системи паливопостачання. Розроблено комплекс заходів з охорони праці під час обслуговування паливних систем малообертових дизелів та заходів з охорони навколишнього середовища під час експлуатації суднової енергетичної установки. Результати кваліфікаційної роботи пройшли апробацію на 12-тій науково-технічній конференції «Marine Power Engineering: State and Problems» у листопаді 2025 року.
Ліщенко, С. С. Підвищення паливної економічності головного суднового дизеля Caterpillar 3500 шляхом вдосконалення системи наддуву : магістерська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / С. С. Ліщенко ; наук. кер. Є. В. Білоусов. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 84 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; паливопостачальна апаратура; форсунка; 131 "Прикладна механіка"; internal combustion engine; equipment for a fuel injection; injector