Трифазний блок живлення силових ланцюгів промислового устаткування - Савченко, Олег Валерійович; Білюк, Іван Сергійович; Шарейко, Дмитро Юрійович; Фоменко, Андрій Миколайович; Ольшевський, Сергій Іванович; Гаврилов, Сергій Олексійович; Мозговий, Андрій Михайлович; Мозговий, Михайло Григорович; Без'язика, Анастасія Олегівна; Кириченко, Олександр Сергійович; Надточій, Анатолій Вікторович (My University, 2020)
Корисна модель відноситься до лабораторних стендів з дослідження елементів систем автоматики, промислових роботів, верстатів з ЧПК і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування електроприводами. Вона відрізняється тим, що блок живлення розрахований на трифазну мережу. На входу блоку живлення встановлено трифазний фільтр, який складається з дроселів L1, L2, L3 та ємностей С2, С3, С4, С7, С8, С9 та додано трифазний діодний міст. Також на силовому виході трансформатора використовується мостова схема підключення діодів і встановлено додаткові дроселі, для отримання більш якісних показників напруги. Покращення компактності, надійності та довговічності системи досягається за рахунок використання таймерів затримки навантаження на вході та виході блоку живлення та використання блоку захисту по струму.
Пат. 142437 Україна. Трифазний блок живлення силових ланцюгів промислового устаткування / О. В. Савченко, І. С. Білюк, Д. Ю. Шарейко, А. М. Фоменко, С. І. Ольшевський, С. О. Гаврилов, А. М. Мозговий, А. О. Без’язика, О. С. Кириченко, А. В. Надточій (Україна). – Заявл. 30.10.2019 ; опубл. 10.06.2020, Бюл. № 11.
Keywords: блок живлення; верстати з ЧПК; діодний міст; мостова схема; трифазна мережа