The non-linear regression model to estimate the development duration of Java applications for the midrange platform - Farionova Т.; Pukhalevych A.; Vorona M.; Фаріонова, Т.; Пухалевич, А.; Ворона, М. (My University, 2024)
Статистичні дані компанії ISBSG показують, що комп’ютерна платформа midrange займає частку ПЗ приблизно 25%. При цьому, в основному, для розробки для цієї платформи використовується мова Java. Застосунки на мові Java для платформи midrange мають такі характеристики як великий розмір, значна кількість компонентів та відзначаються спеціальними вимогами щодо надійності. Тому виконання достовірного оцінювання тривалості розробки таких застосунків – це актуальна задача, вирішення якої матиме науковий та практичний інтерес. В статті проведено аналіз сучасних моделей, які дозволяють оцінювати тривалість розробки програмних застосунків. Була побудована нелінійна регресійна модель для оцінювання тривалості розробки застосунків на мові Java для платформи midrange в залежності від трудомісткості, шляхом побудови рівнянь нелінійної регресії, границі довірчого інтервалу та границі інтервалу прогнозування. Побудова вказаної моделі дозволила підвищити достовірність отриманих оцінок тривалості розробки застосунків на мові Java для платформи midrange.
Нелінійна регресійна модель для оцінювання тривалості розробки застосунків на мові Java для платформи midrange
Farionova, Т. The non-linear regression model to estimate the development duration of Java applications for the midrange platform = Нелінійна регресійна модель для оцінювання тривалості розробки застосунків на мові Java для платформи midrange / Т. Farionova, A. Pukhalevych, M. Vorona // Вісн. ХНУ. Сер. Технічні науки. – Хмельницький, 2024. – Т. 341, № 5. – С. 96–99. – Режим доступу: https://doi.org/10.31891/2307-5732-2024-341-5-14
Keywords: duration of Java application development; nonlinear regression; midrange platform; тривалість розробки Java-застосунків; нелінійна регресія; платформа midrange