Підвищення ефективності 4-тактного головного суднового дизельного двигуна потужністю 170 кВт за рахунок використання теплоакумулюючої системи. Прототип 6ЧН15/18 - Боровик Євгеній Юрійович (My University, 2023)
У даному дипломному проекті розроблена теплоакумулююча масляна система передпускового розігріву на базі двигуна 3Д6Н. Вузловим питанням проекту є аналіз впливу теплоакумулюючих систем у складі суднових енергетичних установок. Дипломний проект складається з розрахунково-пояснювальної записки (4 розділи) та 8 креслень формату А1. У "Конструкторському розділі" розраховані параметри робочого процесу, теплового балансу та динаміка двигуна. Спеціальним питанням проекту є ”Математичне моделювання та визначення ефективності теплоакумулюючої системи”. Виконано розрахунок економічної ефективності теплоакумулюючої системи. Розглянуто питання охорони праці та охорони навколишнього середовища.
Боровик, Є. Ю. Підвищення ефективності 4-тактного головного суднового дизельного двигуна потужністю 170 кВт за рахунок використання теплоакумулюючої системи. Прототип 6ЧН15/18 : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / Є. Ю. Боровик ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 107 с.
Keywords: тепловий баланс; дизельний двигун; індикаторна діаграма; робочий цикл; 131 ''Прикладна механіка''; heat balance; diesel engine; indicator diagram; work cycle