Розробка шатуна з вдосконаленою конструкцією вкладишів шатунного підшипника для газового двигуна потужністю 720 кВт. Прототип – 6ГЧН 26/34 - Шпілка Іван Михайлович (My University, 2026)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему «Розробка шатуна з вдосконаленою конструкцією вкладишів шатунного підшипника для газового двигуна потужністю 720 кВт. Прототип 6ГЧН26/34» складається із Вступу, 4 розділів, Висновку та 9 Додатків – 4–х специфікацій та 5 листів креслень формату А4. В текстовій частині пояснювальної записки приведений опис конструкції газового двигуна-прототипу 6ГЧН26/34, розрахований робочий процес проектованого двигуна з визначенням його основних параметрів, приведене обґрунтування конструкції шатуна з вкладишами покращеної конструкції. Також виконані необхідні розрахунки на міцність деталей проектованого двигуна. На завершення в кваліфікаційній роботі розроблені заходи з охорони праці та навколишнього середовища, зроблено загальні висновки по виконаній роботі. Додатки до пояснювальної записки містять специфікації на газовий двигун 6ГЧН26/34, шатунно-поршневу групу, креслення газового двигуна 6ГЧН26/34 (поперечний переріз), креслення шатунно-поршневої групи, стержня шатуна вкладишів шатунних а також індикаторну діаграму та діаграми сил, що діють на КШМ.
Development of improved design of inserts of a tutton bearing for a stationary gas engine with a capacity of 720 kW. Prototype 6GHN26/34
Шпілка, І. М. Розробка шатуна з вдосконаленою конструкцією вкладишів шатунного підшипника для газового двигуна потужністю 720 кВт. Прототип – 6ГЧН 26/34 = Development of improved design of inserts of a tutton bearing for a stationary gas engine with a capacity of 720 kW. Prototype 6GHN26/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / І. М. Шпілка ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2026. – 57с.
Keywords: газовий двигун; робочий цикл; шатун; вкладиші шатуна; діаграми сил; охорона праці; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; working cycle; tutton; indoor liner; calibration diagrams; labor protection