Вплив погонної енергії на механічні характеристики зварних з'єднань сталі категорії D36 - Костін О. М.; Kostin O. M. (My University, 2023)
Показано, що при збільшенні погонної енергії зварювання до 5,0 кДж/мм наплавлений метал категорії 3Y не забезпечує заявлені показники ударної в'язкості, що пов'язане з критичним, залежним від термічного впливу ростом дендритів. Інші показники міцності зварних з'єднань сталі категорії D36 залишаються прийнятними. У цьому зв'язку, погонну енергію при автоматичному зварюванні під флюсом потрібно обмежувати до 3,0 кДж/мм.
Impact of heat input on the mechanical characteristics of steel (D36) welded joints
Костін, О. М. Вплив погонної енергії на механічні характеристики зварних з'єднань сталі категорії D36 = Impact of heat input on the mechanical characteristics of steel (D36) welded joints / О. М. Костін // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 86–88.