Пропозиції щодо створення в Україні державної інформаційної бази приморських регіонів - Вдовиченко, Л. Ю.; Волосюк, М. В.; Vdovychenko, L. Yu.; Volosiuk, M. V.; Вдовиченко, Л. Ю.; Волосюк, М. В. (My University, 2017)
У сучасному українському регуляторному процесі у сфері морегосподарювання існуючі вимоги щодо оприлюднення інформації виконуються формально, що виступає приводом створення корупційних взаємодій під час прийняття регуляторних актів. Метою статті є визначення інструментів механізму інформаційних відносин суб’єктів регуляторної діяльності у сфері морегосподарювання та надання пропозицій щодо створення в Україні державної інформаційної бази приморських регіонів. Досліджено складові такого механізму. Доведено необхідність створення та розвитку державної інформаційної системи, що формує електронну інформаційну взаємодію суб’єктів регуляторної діяльності у сфері морегосподарювання. Визначено інтегровані компоненти формування державної інформаційної системи "Єдине середовище електронного регулювання приморських регіонів" та принципи її створення, що дозволить інформувати споживачів та інвесторів про регуляторну діяльність в Україні у сфері морегосподарювання.
Вдовиченко, Л. Ю. Пропозиції щодо створення в Україні державної інформаційної бази приморських регіонів = The proposals for establishment of a state information base on the maritime regions in Ukraine / Л. Ю. Вдовиченко, М. В. Волосюк // Бізнес Інформ. – 2017. – № 6 (473). – C. 74–79.
Keywords: морегосподарювання; регуляторна діяльність; приморські регіони; інформаційні відносини; електронне регулювання; інформаційна система; інформаційна база; розкриття інформації; sea use management; regulatory activity; maritime regions; information relations; e-regulation; information system; information base; disclosure of information; морехозяйствование; регуляторная деятельность; приморские регионы; информационные отношения; электронное регулирование; информационная система; информационная база; раскрытие информации