Інтенсифікація обробки матеріалів за рахунок вібрацій ріжучого інструменту - Шумілов О. П.; Урусов А. М. (My University, 2024)
Розглянуто проблему негативного впливу вібрацій під час токарної обробки, що знижує точність та зносостійкість інструменту. Запропоновано вдосконалену конструкцію автоколивального відрізного різця, яка підвищує надійність, спрощує заміну ріжучого елементу та забезпечує стабільну роботу інструменту.
Шумілов, О. П. Інтенсифікація обробки матеріалів за рахунок вібрацій ріжучого інструменту / О. П. Шумілов, А. М. Урусов // Матеріали VIІI міжнар. наук.-техн. конф. "Актуальні проблеми інженерної механіки та технології машинобудування", присвяч. 100-річчю Машинобудівного навчально-наукового інститута НУК імені адмірала Макарова. – Миколаїв : Ілліон, 2024. – С. 102–104.
Keywords: вібраційне різання; токарна обробка; автоколивання; відрізний різець; зносостійкість