Бабич, М. М.Babych, М.2023-03-132023-03-1320172306-6806https://eir.nuos.edu.ua/handle/123456789/6599Бабич, М. М. Моніторинг та інформаційне забезпечення процесів формування продовольчої безпеки = Monitoring and information providing of the food security formation processes / М. М. Бабич // Економiка та держава. – 2017. – № 2. – С. 32–36.В статті досліджено поточний стан справ в сфері моніторингу та інформаційного забезпечення процесів формування продовольчої безпеки та харчування на початковому етапі здійснення Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року в Україні та світі. У роботі висвітлено ключові проблеми, пов'язані з виміром в рамках моніторингу просування на шляху до другої мети в галузі сталого розвитку мети (ЦСР 2), що полягає в ліквідації голоду, забезпечення продовольчої безпеки, поліпшення харчування та сприяння сталому розвитку сільського господарства. Встановлено ключові взаємозв'язки як між безпосередніми елементами ЦСР 2, так і між ЦСР 2 та іншими ЦСР, а також описані основні проблеми моніторингу досягнення більш досконалих показників продовольчої безпеки та харчування. Встановлено проблеми моніторингу та інформаційного забезпечення процесів формування продовольчої безпеки на національному та глобальному рівнях з метою їх уніфікації в подальшому.ukпродовольча безпекамоніторингінформаційне забезпеченнясталий розвитокіндикаторипродовольча системаметодикаfood securitymonitoringinformation securitysustainable development indicatorsfood systemmethodМоніторинг та інформаційне забезпечення процесів формування продовольчої безпекиArticle