Economic Resources of the World Ocean - Parsyak Vladymir N.; Parsyak Kateryna V. (My University, 2017)
Наведено аргументи на користь дбайливого використання людиною природних ресурсів Світового океану, які становлять останній планетарний резерв усього того, що необхідно для підтримки життя на землі. Розроблено і детально прокоментовано класифікацію економічних ресурсів Світового океану. Продемонстровано джерела їх походження: гідросферу, літосферу, біосферу, атмосферу. Систематизовано потреби людей, які підштовхують їх до пошуку, видобутку й переробки ресурсів. Представлено широку палітру сировини, потрібної для налагодження й продовження промислового виробництва. Складено вичерпний перелік альтернативної енергетики й рекреацій, якими багатий Світовий океан. Підкреслено поділ економічних ресурсів на поновлювані й непоновлювані, а також ті, які можуть бути замінені або є унікальними.
Parsyak, V. N. Economic Resources of the World Ocean / V. N. Parsyak, K. V. Parsyak // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2017. – № 1 (7). – P. 158–172.