Вдосконалення діяльності приватних закладів охорони здоров'я в Україні - Кондратєнков, О. Ю.; Kondratenkov, O. Y. (My University, 2020)
Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра з менеджменту. Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2020.Магістерська робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення діяльності приватних закладів охорони здоров'я в Україні. У роботі запропоновано дослідження діяльності приватних закладів охорони здоров'я в Україні, яка включає аналіз фінансування системи охорони здоров'я приватних і державних закладів та аналіз зовнішнього середовища приватного закладу охорони здоров'я. Розроблено модель уніфікованого механізму управління закладами охорони здоров'я, розкрито основні його компоненти: місію, ієрархію цілей, систему загальнонаукових і специфічних принципів управління, елементний склад функціональної та забезпечувальної підсистем, економічні важелі та стимули, до дозволить вирішити проблему інтенсифікації розвитку системи охорони здоров'я на всіх рівнях. Удосконалено науково-методичний підхід щодо покращення управління якістю в приватних закладах охорони здоров'я, що дозволить вирішити внутрішні проблеми, поліпшити якість послуг, що надаються, передбачити очікування пацієнтів, зменшити витрати медичних закладів, в основному за рахунок упорядкування діяльності та усунення зайвих або неефективних процесів, зовнішніх і внутрішніх втрат, викликаних дефектами та невідповідностями.
Кондратєнков, О. Ю. Вдосконалення діяльності приватних закладів охорони здоров'я в Україні = Improving the activities of commercial health care institutions in Ukraine : магістерська робота ; спец. 073 “Менеджмент“ / О. Ю. Кондратєнков ; наук. кер. М. С. Михайлов. – Миколаїв : НУК, 2020. – 62 с.
Keywords: заклади охорони здоров'я; державна й приватна медицина; медична реформа; охорона здоров'я; управління якістю медичних послуг; 073 “Менеджмент“; health care facilities; public and private medicine; medical reform; health care; quality management of medical services