Адаптація суднобудівного підприємства до змін стимулів його розвитку - Єфімова, Г. В.; Рогов, В. Г.; Iefimova, G. V.; Rogov, V. H. (My University, 2019)
Визначено етапи адаптації суднобудівного підприємства до змін стимулів його розвитку. Розглянуто економіко-математичні моделі, що застосовують центральні банки для макроекономічного прогнозування, та запропоновано використовувати їх підприємствами суднобудування з метою прогнозування інфляції та курсу валют. Визначено інформаційне забезпечення та види кредитних та податкових стимулів розвитку підприємств суднобудування, сформульовано екзогенні й ендогенні індикатори раннього попередження змін стимулів та їхні граничні значення. Запропоновано види реагування на зміни кредитних та податкових стимулів.
Shipbuilding enterprise adaptation to the changes in its development incentives
Єфімова, Г. В. Адаптація суднобудівного підприємства до змін стимулів його розвитку = Shipbuilding enterprise adaptation to the changes in its development incentives / Г. В. Єфімова, В. Г. Рогов // Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення та проблеми розвитку : наук. журн. НУ «Львів. політехніка». – Львів, 2019. – Вип. 1, № 1. – С. 91–104.
Keywords: адаптація; стимули; розвиток підприємства; система раннього попередження; кредитна підсистема; податкова підсистема; сильні сигнали; слабкі сигнали; adaptation; incentives; corporate development; early warning system; credit subsystem; tax subsystem; strong signals; weak signals