Програмні системи для визначення мережевих атак - Пасюк, Богдан; Фаріонова, Тетяна; Pasyuk, Bohdan; Farionova, Tetyana (My University, 2021)
Розглядаються програмні засоби, що мають функціональні можливості для визначення мережевих атак, та визначення аномалій в комп’ютерній мережі. Проведено аналіз останніх версій систем визначення атак (СВА), а також досліджень та публікацій на задану тему. Внаслідок проведеного порівняльного аналізу програмних систем виявлення мережевих атак та аномального трафіку було обґрунтовано доцільність розробки програмного рішення, що забезпечує захист від загроз 0-го дня (zero-day threats) та інших мережевих атак.
Пасюк, Б. Б. Програмні системи для визначення мережевих атак = Software systems for detecting network attacks / Б. Б. Пасюк, Т. А. Фаріонова // Матеріали ХIІ наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2021. – С.460–463.
Keywords: мережеві атаки; аномальний трафік; комп’ютерні мережі; системи визначення атак; неавторизована сторона; інформаційна система; network attacks; abnormal traffic; computer networks; intrusion detection system; unauthorized party; information system