Інформаційно-бібліографічна діяльність бібліотек ВНЗ: сучасний стан та перспективи розвитку - Черкасова, О. Г.; Бєлодєд, О. В.; Балабан, І. В.; Мігунова, Т. С. (My University, 2016)
Важливою складовою роботи бібліотек ВНЗ є інформаційно-бібліографічна діяльность. Вона спрямована на оперативне задоволення інформаційних потреб користувачів, ефективне використання накопиченого документального потенціалу. Сьогодні інформаційно-бібліографічне обслуговування більш ніж будь-який інший вид бібліотечної діяльності відчуває потужний вплив цифрових технологій і тому під їх впливом інтенсивно змінює свою роботу. З впровадженням інтернет-технологій в бібліотечну практику пріоритетними напрямками роботи стали – формування бібліографічних баз даних, довідково-бібліографічне обслуговування віддалених користувачів за допомогою сервісу «Віртуальна довідка», створення електронних архівів наукових публікацій науковців вишів – інституційних репозитаріів, аналітична і наукометричними діяльність тощо. Мета даного дайджесту – ознайомити фахівців бібліотек ВНЗ з матеріалами фахових видань та Інтернет-ресурсів з питань інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотек. Дайджест згруповано за розділами: «Довідково-бібліографічна та інформаційна діяльність: тенденції розвитку», «Інноваційні аспекти у довідковоінформаційному обслуговуванні користувачів». У межах розділів бібліографічні описи статей розташовані в зворотно-хронологічному порядку.
Інформаційно-бібліографічна діяльність бібліотек ВНЗ: сучасний стан та перспективи розвитку [Текст] : дайджест / уклад. О. Г. Черкасова, О. В. Бєлодєд, ред. І. В. Балабан, Т. С. Мігунова. – Миколаїв : НУК, 2016. – 17 с.
Keywords: дайджест; інформаційно-бібліографічна діяльність; бібліотеки ВНЗ; довідково-бібліографічна та інформаційна діяльність