Стиль і концепти рекламних текстів для різних цільових аудиторій - Міхуля Іван Андрійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню стилістичних особливостей та концептуальних домінант рекламних текстів, орієнтованих на різні цільові аудиторії. Метою дослідження є виявлення зв’язку між стилістикою рекламного тексту, його концептами та характеристиками цільових груп споживачів, що дозволить оптимізувати комунікаційний вплив рекламних повідомлень. У першому розділі розглянуто теоретичні засади рекламного тексту як об’єкта лінгвістичного аналізу, його жанрову та стилістичну різноманітність. Другий розділ присвячено аналізу типів цільових аудиторій і методів їх дослідження, зокрема моделей Шерінгтона, Котлера, емпатійної карти та ін. У третьому розділі проаналізовано реальні рекламні кампанії (Dove, Nike, BMW, Old Spice, Red Bull) та українські кейси (Rozetka, Люксоптика, Фармак), що ілюструють ефективність адаптації текстів до потреб підлітків, молодих сімей і людей похилого віку. Робота містить практичні рекомендації щодо створення рекламних текстів, спрямованих на різні соціальні, вікові та психографічні групи, що може бути використано в маркетингових комунікаціях, копірайтингу та медіаплануванні.
Міхуля, І. А. Стиль і концепти рекламних текстів для різних цільових аудиторій : бакалаврська робота ; спец. 061 ''Журналістика'' / І. А. Міхуля ; наук. кер. О. В. Гінкевич. – Миколаїв : НУК, 2025. – 54 с.
Keywords: рекламний текст; цільова аудиторія; стилістика; концепт; сегментація; маркетингова комунікація; 061 ''Журналістика''; advertising text; target audience; stylistics; concept; segmentation; marketing communication