Проблеми забезпечення продовольчої безпеки в Україні - Бабич, М. М.; Babych, М. (My University, 2017)
В статті визначено проблеми у формуванні системи продовольчого забезпечення з урахуванням особливостей їх прояву на різних рівнях. Визначено напрями державної політики щодо забезпечення продовольчої безпеки України, які включають: зростання доходів, зростання пропозиції харчових продуктів, дешевші харчові продукти та спеціальні заходи. Запропоновано основні необхідні заходи державної політики щодо продовольчого забезпечення населення України на різних рівнях, зокрема: на національному рівні – заходи структурної політики (задля забезпечення зниження рівня продовольчої уразливості сімей шляхом збільшення їх доходів, забезпечення загальних соціальних прав і доступу до якісної продовольства, а також зменшення нерівності в доходах) та спеціальні заходи (покликані сприяти зміцненню продовольчої безпеки та безпосередньо скорочення масштабів недоїдання серед незаможного населення); для сільських районів, малих та середніх міст та мегаполісів – локальні заходи (основне завдання – співпраця місцевих органів влади у вирішенні питань продовольчого забезпечення з громадами).
Бабич, М. М. Проблеми забезпечення продовольчої безпеки в Україні = The problems of ensuring of food security in Ukraine / М. М. Бабич // Агросвіт. – 2017. – № 3. – С. 32–39.
Keywords: продовольча безпека; продовольча система; проблема; державна політика; локальні заходи; спеціальні заходи; food safety; food system problem; public policy; local events; special events