Розробка проекту контейнеровоза з технологією виготовлення бортової секції - Грига Андрій Олександрович (My University, 2024)
В роботі досліджується питання розробки проекту контейнеровоза з технологією виготовлення бортової секції. Актуальність даного питання пов'язана з необхідністю інноваційних розробок і впроваджень в області вітчизняного суднобудування з метою інтенсифікації його розвитку. Мета та завдання даної роботи – розробити проект контейнеровоза з технологією виготовлення бортової секції відповідно до Правил Регістру Судноплавства України. Для досягнення поставленої мети необхідно: визначити водотоннажність та головні розмірювання судна; провести розрахунок плавучості та початкової остійності; провести розрахунок ємності трюмів та відсіків; провести розрахунок навантаження, визначити координати ЦВ та удиферентувани судно; провести розрахунок остійності судна; провести розрахунок непотоплюваності судна; розрахувати набір корпусу судна; розробити принципову технологію побудови судна. Предмет і об'єкт дослідження. Предметом дослідження є розробка проекту контейнеровоза з технологією виготовлення бортової секції. Об'єктом дослідження є технічні особливості контейнеровоза та технології виготовлення бортової секції. Апробація результатів дослідження. Матеріали результатів дослідження даної магістерської роботи були використані при розробці проекту контейнеровоза.
Грига, А. О. Розробка проекту контейнеровоза з технологією виготовлення бортової секції : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / А. О. Грига ; наук. кер. Г. В. Коновалова. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 84 с.
Keywords: контейнеровоз; бортова секція; Регістр судноплавства України; технічні особливості; 135 ''Суднобудування''; container ship; side section; Ukrainian Register of Shipping; technical features