Методика навчання основам фізичної підготовки віськовослужбовців зброних сил України - Шевченко, Р. Е. (My University, 2021)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано особливості професійно-прикладної фізичної підготовки, методичні положення побудови спеціальної фізичної підготовки, розроблено вимоги до психофізичних якостей фахівців. Результати досліджень засвідчують, що ефективність навчання фізичної підготовки військовослужбовців підвищується за умови високого рівня фізичної підготовленості молоді та позитивної мотивації до майбутньої військової діяльності. Визначено компоненти психологічної готовності військовослужбовців до професійної діяльності: мотиваційний – передбачає формування позитивної мотивації військовослужбовців до військової діяльності; когнітивний – наявність у військовослужбовців ґрунтовних теоретичних знань; емоційно-вольовий – наявність позитивного емоційного настрою та ситуаційної тривожності військовослужбовців до військової діяльності. Установлено показники, рівні мотиваційної сформованості та психологічного прагнення військовослужбовців до професійної діяльності. Виявлено п’ять груп формування мотивів, які спонукали до служби.
Шевченко, Р. Е. Методика навчання основам фізичної підготовки віськовослужбовців зброних сил України : магістерська робота ; спец. 017 “Фізична культура і спорт“ / Р. Е. Шевченко ; наук. кер. О. В. Кувалдіна. – Миколаїв : НУК, 2021. – 88 с.
Keywords: військова справа; психологічна готовність; спеціальна фізична підготовка; 017 “Фізична культура і спорт“; military affairs; psychological readiness; special physical training