ЧИ Є ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ЗАГРОЗОЮ ДЛЯ ЛЮДСТВА? - Патлайчук О.В. (Видавець і виготівник Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2024)
Проаналізовані екзистенційні ризики розвитку штучного інтелекту для людства. Деталізовані технічні, соціальні та етичні ризики від його впровадження на життєдіяльність людей. Сформульовані ефективні механізми регулювання, які дозволять використовувати штучний інтелект на благо людства, мінімізуючи потенційні загрози.
Патлайчук О.В. Чи є штучний інтелект загрозою для людства? Інновації в суднобудуванні та океанотехніці: XV Міжнародна науково-технічна конференція: матеріали. Миколаїв: НУК, 2024. – С. 762-765.
Keywords: штучний інтелект; технічні ризики; соціальні ризики; етичні ризики; механізми регулювання.