Розробка регулятору стабілізації упору рушійно-кермового пристрою автономного ненаселеного підводного апарату - Грудініна Ганна Сергіївна; Hrudinina Hanna S. (My University, 2022)
За результатами математичного моделювання рушійно-кермових пристроїв в косому потоці води отримано вибірку даних, що у векторній формі описує залежність упору РКП від кута та швидкості набігання потоку. За отриманими функціями визначено похибку загальної тяги РКП. Для стабілізації швидкості АНПА при роботі РКП в косому потоці розроблено регулятор, що апроксимує отриману залежність і визначає значення корегування сигналу керування.
Development of the Propeller Thrust Force Stabilization Regulator of an Autonomous Underwater Vehicle
Грудініна, Г. С. Розробка регулятору стабілізації упору рушійно-кермового пристрою автономного ненаселеного підводного апарату = Development of the Propeller Thrust Force Stabilization Regulator of an Autonomous Underwater Vehicle / Г. С. Грудініна // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 302–304.
Keywords: автоматична система керування; підводний ненаселений апарат; рушійно-кермовий пристрій; automatic control system; underwater uninhabited vehicle; propulsion and steering complex; approximation